наверх
27.04.202401:06
Курсы валют НБУ
  • USD26.89+ 0.03
  • EUR31.83+ 0.14

Снегопад вызвал в Виннице коллапс - спецкор

Зима в Украине. Что ни день, то тепловой рекорд (463)

(обновлено: )111220
Спецкор "ГС" из Винницы Ирина Коваленко сообщила, что всю ночь на дорогах области работала снегоуборочная техника, но синоптики обещают, что осадки не прекратятся.

РИА Новости Украина — Радиостанция Голос Столицы

В 12 областях Украины в понедельник объявили штормовое предупреждение. Из-за непогоды в шести районах Закарпатья оказались подтопленными более 900 домов, почти 2,5 тысяч га сельхозугодий, 8 участков автомобильных дорог и частично повреждены две мостовые переправы. Также в результате выпадения мокрого снега, дождя и порывов ветра в трех областях Украины были обесточены 23 населенных пункта, а в Одессе и Киеве запретили движение крупногабаритного транспорта.

Задела ли стихия Винницкую область, прояснила спецкор радиостанции Голос Столицы из Винницы Ирина Коваленко.

(текст публикуется на языке оригинала)

Що відбувається у Вінниці?

— Дійсно, в понеділок з самого ранку Вінницю та область засипає снігом. Всю ніч на території області працювала снігоприбиральна техніка, і було залучено близько ста працівників, 53 одиниці спецтехніки, і за ніч було використано близько 700 тонн соляно-піщаної суміші. Також, за інформацією служби автомобільних доріг у Вінницькій області, наразі проїзд забезпечено всіма дорогами Вінницької області. Щодо міста, тут також працює вдосталь снігоприбиральної техніки, і сказати, що місто дуже потерпає від снігопадів, наразі не можна. Було сьогодні зранку багато заторів в місті, але вони не пов'язані з погодними умовами, а у нас на одній з вулиць повалилася електроопора, тому проїзд однією вулицею було заблоковано, і через те, що автомобілі пускали в об'їзд, в місті утворилися затори. Також відомо, що ДСНС працює наразі у звичному режимі, і попри те, що штормове попередження в області дійсно існує, якихось негараздів на даний момент немає, хоча сніг продовжує йти, і синоптики прогнозують, що і надалі опади не припинятимуться. Інформації щодо знеструмлених населених пунктів немає, ДСНС працює в звичному режимі. Всі в очікуванні, надавати допомогу всі готові, але наразі потреби в цьому немає. Єдине, до чого закликають водіїв і в службі автодоріг, і рятувальники, щоб всі дотримувалися дистанції, і якщо нема потреби, не виїздили на великі, далекі маршрути. А якщо є така необхідність, то щоб забезпечували автомобілі всім необхідним — щоб була зимова гума, підготовлені автомобілі до зими, і, звісно, якісь гарячі напої. Проте, зараз — все спокійно.

Була інформація, що Вінниця планує, якщо снігопади триватимуть, скасувати на певний час шкільні заняття.

— Хочу сказати, що наразі таке питання не розглядається, тому що не можна сказати, що зараз — надзвичайна ситуація. Зараз зима і йде сніг, і це — нормальні погодні умови, нема сильного вітру, нема сильних снігопадів. Звичайна зима. Про надзвичайну ситуацію поки що говорити зарано.

Читайте также: Апокалипсис по-украински. Снег — не осадки, это трагедия и проблема

Между тем, по словам спецкора "ГС" из Одессы Александра Тарасенко, в связи с непогодой на дорогах города — очень скользко, что послужило причиной нескольких аварий. Так, с Горбатого моста машина слетела в кювет, и ее пришлось вытаскивать эвакуатором.

Самое читаемое
    Темы дня