наверх
19.04.202403:39
Курсы валют НБУ
  • USD26.89+ 0.03
  • EUR31.83+ 0.14

Кадры решат все. Политолог о будущей команде Трампа

Победа Трампа. Ликование и протесты в США. (944)

(обновлено: )51520
Политолог Антон Финько в эфире "ГС" заявил, что пока рано говорить о назначениях на ключевые должности в США, поскольку единой позиции нет даже в окружении Трампа.
Дональд Трамп

РИА Новости Украина – Радиостанция "Голос Столицы"

Дональд Трамп еще не вступил на президентский пост, но тем не менее определенные контуры его будущей команды уже можно определить.

Специальная команда пересматривает политику Барака Обамы, руководит ею советник бывшего президента Дика Чейни по внутренним делам Адо Мачида. В то же время сразу несколько американских изданий обнародовали свои прогнозы будущих кадровых назначений Дональда Трампа. В частности, должность генпрокурора может занять Крис Кристи.

Бывшому спикеру палаты представителей Ньюту Гингричу прочат сразу два поста – или в администрации президента одним из руководителей, или главы Госдепартамента США. Второй кандидат на пост главы Госдепа Джон Болтон. Третий кандидат – Коркер, действующий представитель комитета по иностранным делам Сената США.

Что будет с кадровыми назначениями в США, и действительно ли так много зависит от людей, которые будут заниматься внешней политикой, в эфире радиостанции Голос Столицы пояснил эксперт киевского центра политических исследований и конфликтологии, политолог Антон Финько.

Читайте также: Главные тезисы президента Дональда Трампа

(Публикуется на языке оригинала)

"Все ж таки будь-які просторікування на цю тему є, радше, ворожінням на кавовій гущині. Тому що, поки не будуть внесені певні кандидатури офіційно, станеться ще чимало різного. Будуть називатися й інші прізвища.

Це неофіційна інформація, і поки що зарано робити якісь висновки. Одначе, я хотів би нагадати, що декілька місяців тому у Києві був Карл Роув – один з відомих діячів у таборі нео-консерваторів, і у бесіді з українськими журналістами він назвав декілька прізвищ людей, які зорієнтовані на більшою мірою компроміс з російською стороною, і ряд прізвищ назвав тих, які будуть займати жорстку позицію, намагаючись спрямувати у російському питанні і можуть погодитися на постачання летальної зброї.

За версією Роува та українських журналістів, які обговорювали це питання, до першої групи належить Майкл Флін, прізвище  якого зараз називають як можливого радника президента з питань національної безпеки. Та можливого керівника апарату Білого дому. Це колишній керівник розвідувального управління Міноборони, Пентагону – Картера Пейджа, який мав тривалий досвід співпраці з "Газпромом".

А щодо тих, хто займає жорстку позицію щодо Росії, називалися прізвища Роберта Джуліані, колишнього мера Нью-Йорка, дуже контраверсійна постать, Родджера Уейлза і Майкла Пенса… Це єдина кандидатура з усіх, які ми називаємо, яка справді займе свою посаду віце-президента. Тому я вважаю, що поки що зарано все це коментувати.

Так, подейкують, що Гінгріч може бути призначений на посаду державного секретаря, і тут його позиція всім розуміла, це діяч, який буде займати жорстку позицію. Але ми спостерігаємо, що й інші тут вигулькують прізвища на кшталт Джефа Сейшенса, одного з провідних консерваторів, який також може посісти посаду державного секретаря, Джон Болтон, це соратник, до речі, Карла Роу.

В будь-якому разі, не залежно від того, хто і які посади займе, можна сказати так:  навряд чи в оточенні Трампа існує якась одна позиція. Можливо, там ми спостерігатимемо боротьбу двох тенденцій щодо розв'язання зовнішньополітичних питань, зокрема, у нашому питання. І можна також сказати, незалежно від того, які діячі просуватимуться нагору, поки що не зрозуміла позиція самого Трампа, чи якою мірою збігатиметься його попередня діяльність з його справжніми діями вже на посаді президента США", – підкреслив Антон Фінько.

Напомним, политолог Михаил Погребинский в эфире Голоса Столицы спрогнозировал, что после победы Дональда Трампа на выборах у США наконец-то появится четкая позиция по Донбассу, при этом новый президент будет искать компромисс с РФ.

Ранее политолог Алексей Семений в эфире "ГС" заявил, что большинство эпатажных заявлений Трампа не будут реализованы, поскольку его будут сдерживать Конгресс и Республиканская партия.

Самое читаемое
    Темы дня